Onze babygroepen, veilig en huiselijk
 • Regio Veldhoven e.o.
 • Vanaf 6.30 uur open
 • Een goed gevoel
 • Gericht op ontwikkeling
 • Je kind kan altijd mee-eten

Aandacht voor je kind

De leidsters op onze babygroepen werken volgens de visie van Emmi Pikler. Deze Zwitserse professor in de pedagogiek vindt dat kinderen zich vrij moeten kunnen ontwikkelen. Hiervoor hebben ze vrije speelruimte nodig en een volwassene waarop ze kunnen vertrouwen. Onze pedagogische medewerkers bieden je kind dit allebei. Ze bouwen een band op met je kind en zorgen tegelijkertijd dat hij of zij de bewegingsvrijheid heeft om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Onnodig stimuleren of helpen zorgt dat kinderen minder leren. Kinderen die zich in hun eigen tempo ontwikkelen, onderzoeken en spelen. Daarnaast leren ze ook beter zitten, staan, spreken en denken. Daarom grijpen we niet in, waar het niet echt nodig is.

 • BimBam
 • Kleine Wijzers
 • Seconde Wijzers
 • TikTakjes

BimBam

Wij vinden het zeer belangrijk dat zowel de kinderen áls de ouders zicht bij ons thuis voelen.

Transparantie, open communicatie en oprechte feedback staat bij ons hoog in het vaandel. We doen er alles aan om ‘onze kinderen’ de zorg, aandacht en stimulans te geven die ze nodig hebben.

Daarnaast zorgen we voor een veilige, fijne en uitdagende omgeving zodat elk kind zich op zijn/haar tempo kan ontwikkelen. Elk kind is immers uniek!

Onze warme en persoonlijke benadering zorgt ervoor dat jullie je kind met een gerust hart naar de Bimbam kunnen brengen.

image

Kleine Wijzers

Wij denken met de ouders mee. Alles in het belang van het kind. Zo zullen wij altijd klaarstaan met advies, indien wenselijk.

Wij vinden elk kind uniek. Samen met hem/haar bewandelen wij de weg van baby naar peuter. Bij het constateren van een ontwikkelingsachterstand maken we alle tijd vrij om dit met de ouders/verzorgers uitvoerig te bespreken. We beogen dan een plan van aanpak waar we ons allen in kunnen vinden.

Ook wij vinden het heel erg fijn als ouders/verzorgers hun kind met een berust hart bij ons achterlaten.

image

Seconde Wijzers

Hallo, welkom bij de Seconde Wijzers!
Op deze babygroep stimuleren wij de zelfredzaamheid, de
sociale ontwikkeling en zijn we graag creatief bezig met de kinderen.
Als het weer het toelaat zijn we ook vaak buiten te vinden.
Samen met de kinderen maken we van iedere dag een feestje!

image

TikTakjes

Voor ons is ieder kind uniek. Elk met zijn/haar eigen behoeftes.
Wij hechten veel waarde aan een goede communicatie met jullie als ouders.
Ook horen wij uiteraard graag wat jullie wensen zijn en staan open voor feedback. Tenslotte gaat het om jullie kind(eren).

Verder staan wij voor geborgenheid, vertrouwen, veiligheid, zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling, gezelligheid en creativiteit.

image

Zodra ik uit de auto stap met mijn zoon, begint hij al te lopen naar zijn groep en met een grote lach zegt hij ‘Kindjes toe?”. Mijn zoon wordt uitgedaagd en ik zie hem genieten op de foto’s die ik ontvang op mijn mobiel

- Laura
 • Het dagritme
 • De activiteiten
 • De zorg voor jouw baby

De babygroepen bij Klokje Rond hebben een vast dagritme waarbij we bij de allerkleinsten rekening houden met hun natuurlijke ritme of het ritme van thuis.

’s Morgens komen de baby’s binnen met hun mama/papa/verzorger op de groep waar ze die dag spelen. Op elke groep is een bord met slaap-, verschoon- en eettijden zodat je in een oogopslag kunt zien hoe de dag van je kind is verlopen.

Wat doen de baby’s op een dag?

Wij spelen, eten fruit, spelen nog meer, gaan lunchen, spelen dan nog een beetje meer en gaan dan, óf lekker avondeten óf naar huis.

image

Bij Klokje Rond werken we met maandelijkse thema’s en zorgen daarnaast voor uitdagende activiteiten die kinderen stimuleren in hun ontwikkeling. Alle activiteiten op onze kinderopvang zijn afgestemd op de visie van Emmi Pikler.

Een frisse neus halen

Als het weer het toelaat, gaan we elke dag met de kinderen naar buiten om een frisse neus te halen. Er is een afgesloten buitenruimte voor alle groepen, met materialen om het buitenspel te begeleiden. Voor de baby’s zijn er zachte matten waarop ze kunnen liggen en spelen. Ook gaan we regelmatig een wandelingetje maken. Klokje Rond heeft tweeling-buggy’s en een grote kar voor baby’s en peuters.

image

Om zich veilig te voelen is het voor je kind belangrijk om te weten bij wie hij terecht kan. De zorgleidster is de hoofdleidster. Zij is verantwoordelijk voor alle verschoon- en eetmomenten. De verzorgende leidster heeft de rust om bewust en intensief contact te maken met je kind tijdens het voeden of verschonen. De aanrakingen en manier waarop de leidsters tegen de kinderen spreken dragen bij aan een gevoel van geborgenheid voor je kind.

De spelleidster zorgt voor het klaarzetten van materialen en zorgt dat er veel variatie en uitdaging is. Ze observeert de kinderen als ze spelen en leert ze omgaan met conflicten. De voorbereidende leidster is de derde leidster op de groep. Zij zorgt voor de ontvangst en heet de kinderen welkom op de groep.

image
Download hier de vluchtkoffer voor je bevalling