Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Zwangerschapsmisselijkheid

7 oktober 2019

Je voelt je schuldig en wil niet klagen want je wil trots en blij zijn, het van de daken schreeuwen; ’We zijn zwanger!’, Maar die misselijkheid is toch wel pittig.

Lees bericht

Verslikken – EHBO

23 september 2019

Je kind zit te spelen met zijn vriendje en samen zijn zij knakworstjes aan het eten. Schaterlachende geluiden komen uit de keuken, maar dan is het ineens stil. Je kijkt om het hoekje en het vriendje van je kind kijkt geschrokken naar jou en je begrijpt waarom. Er is een stukje knakworst in jou kind zijn keel geschoten, Wat nu!?

Lees bericht

Op Vakantie

1 juli 2019

De zomer periode breekt aan, voor de meerderheid van Nederland betekend dit; Vakantie! Ga jij naar het buitenland, wordt je toerist in eigen land of misschien weet je het nog niet. Voor de ‘twijfelaar’ hebben wij enkele leuke baby-en-kinder-proof bestemmingen op een rijtje gezet.

Lees bericht

Mama ik ben bang

24 juni 2019

Ken je dat gevoel; Je loopt door de speeltuin met je kind, lekker te genieten van het mooie weer, lachende mensen en vooral ‘het blije hoofd van je kind’. Tot je ineens een kreet hoort “aaargh mama!’ Je schrikt op, wat is er gebeurd? Je kind komt naar je toe en zegt vol drama en angst; ‘Er zit zand aan mijn hand’. Wat voor jou doodnormaal is, kan voor jou kind ontzettend eng zijn.

Lees bericht

Slaap kindje slaap

17 juni 2019

Je zou het misschien niet direct zeggen maar slapen is ontzettend belangrijk voor je peuter. Je lichaam herstelt sneller wanneer je goed slaapt. Overdag neemt jou kleine ontdekker allerlei afvalstoffen met zich mee, die ‘s nachts worden afgebroken. Daarnaast is ook bewezen dat wanneer kinderen een goede nachtrust hebben gehad zich overdag ook veel beter kunnen focussen en ontwikkelen, zonder snel afgeleid te zijn.

Lees bericht

Mijn lichaam na een zwangerschap

3 juni 2019

9 maanden heeft je baby veilig in jou buik ‘gewoond’ en gegroeid. Je zag je lichaam veranderen en kreeg vormen zoals je nog nooit gehad hebt. Maar nu wordt het weer de hoogste tijd om ‘mijn’ eigen lichaam terug te krijgen.

Lees bericht
Loading blogs...