Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Het immuunsysteem tijdens de start van de opvang

12 september 2022

Veel nieuwe prikkels, nieuwe omgeving en alles verwerken. Jij kan je kindje helpen bij het krijgen van een goed immuunsysteem

Lees bericht

Rouwverwerking

18 augustus 2022

Dat de dood confronterend en definitief is weten we allemaal. Er bestaat ook geen handleiding hoe hier mee om te gaan. Voor volwassenen al een heftig proces. Hoe werkt dit eigenlijk bij kinderen? Hoe leg je uit wat de dood is?

Lees bericht

Van vloeibaar naar vast voedsel Hoe verloopt dit proces?

16 mei 2022
Lees bericht

Altijd een dramatisch afscheid bij de kinderopvang. Kan het ook anders?

11 april 2022

Bij de poort van het kinderdagverblijf bleken de coronaregels in sommige gevallen een blessing in disguise. Doordat ouders niet met hun kind mee naar binnen mochten, werd het afscheid bondig, met minder dramatische taferelen tot gevolg. Nu ouders weer welkom zijn, wordt deze vraag opnieuw relevant: hoe voorkom je een huilpartij als je je kind wegbrengt naar de opvang?

Lees bericht

Dagritme van een baby

14 maart 2022

Als je baby net geboren is, is alles nog nieuw. Zowel voor jezelf als voor je baby. Je baby heeft nog niet meteen een vast dag- en nachtritme, dit zal je jouw kindje eerst moeten leren.

Lees bericht

Hoe lang spelen of leren op een tablet, smartphone of tv?

21 februari 2022

Het officiële advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) wat betreft schermtijd voor kinderen onder de 5 jaar: slechts één uur per dag. Het devies is dat jonge kinderen veel meer actief moeten spelen. Dit ter bevordering van hun gezondheid nu maar ook in hun latere leven.

Lees bericht
Loading blogs...