Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Kleurgebruik in kindertekeningen

6 juli 2020

De keuze om een bepaalde kleur te gebruiken lijkt misschien onbewust, maar niet toevallig. Een voorkeur voor een kleur kán iets zeggen over wat er in het kind omgaat. In welke ontwikkelingsfase hij/zij zich bevindt. Gebruik van primaire kleuren (rood, geel, blauw en groen) zie je vooral bij kinderen tot vier jaar. Hoe ouder het kind, hoe meer realistisch het kleurgebruik.

Lees bericht

“Ik vind het zielig om mijn kind naar de kinderopvang te brengen”

22 juni 2020

“Zielig echt?”, dat zien wij totaal anders. Je kunt je kind géén betere leerschool bieden, dan dat zij dagelijks deel mogen nemen aan de groepsprocessen op een kinderdagverblijf. Bloot worden gesteld aan verschillende emoties, gestimuleerd worden om te praten en problemen niet uit de weg te gaan maar op te lossen. Daarnaast worden ze door de leidsters en de kinderen uitgedaagd om wellicht hun grenzen te verleggen en bouwen zij geduld op om aan zichzelf te kunnen werken tijdens de fijne en grove motoriek.

Lees bericht

Bah Groenten!

2 juni 2020

We weten allemaal dat verse groente (én fruit) gezond is. Maak dat je kleine maar eens wijs! Het gros haalt hun neus op voor groenten. Voorál grove stukken. Jakkie! Het kan je als ouder echt tot wanhoop drijven.  Toch zal je kind het niet met opzet doen. De smaakpapillen op een kindertong zijn immers nog in ontwikkeling. Een baby herkent alleen maar de smaak ‘zoet’ en de structuren van voeding die het kent zijn ‘glad en vloeibaar’. Elk kind is uniek en dus ook zijn/haar ontwikkeling van het leren eten. Wees geduldig en ga vooral de strijd niet aan. (Je wint het niet)

Lees bericht

Leerzame en leuke activiteiten

11 mei 2020

Als ik om me heen kijk valt het me op dat we altijd allemaal drukdrukdruk zijn.
We zijn zo druk met z’n allen, en er wordt ook zoveel van ons verwacht.
Maar hoe belangrijk is het om tijd te maken voor en met je kind?

Lees bericht

Opvoeden, hoe doe je dat eigenlijk

4 mei 2020

Vaak denkt men terug aan hun eigen opvoeding, aan hun eigen jeugd.
Hoe werd de opvoeding toen aangepakt? Waren je ouders streng of juist heel vrij?
Hoe heb jij je opvoeding ervaren? Dat zijn allemaal vragen die je bezighouden in je keuzes als jonge ouders nu.

Lees bericht

Wat heeft jouw kind precies nodig

28 april 2020

Voel jij je wel eens onzeker of jouw kind genoeg voeding binnen heeft gekregen op een dag? Geloof me, je bent niet de enige. Daarom hebben wij even voor je beschreven wat jouw kindje op 1 dag binnen mag krijgen voor een gezonde levensstijl.

Lees bericht
Loading blogs...