Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Afscheid nemen

12 april 2021

Voor sommige kinderen is het nemen van afscheid heel moeilijk. Dikke tranen of zelfs een woedeaanval zodra papa of mama vertrekt. We hebben tips om dit te ‘tackelen’.

Lees bericht

Paas activiteit

22 maart 2021

Een leuk en simpel Pasen knutselwerkje om opa & oma te verrassen. Wat heb je nodig? Lees het in de blog en verras opa en oma.

Lees bericht

Verschillen van jongens en meisjes

22 februari 2021

Ik hoor jullie al bijna denken… verschillen? Jazeker! Wij op de groep volgen dit met grote interesse. Veel wordt gecultiveerd maar veel is echt genetische opmaak.

Lees bericht

Normen en Waarden

1 februari 2021

Wat zijn normen en waarden eigenlijk?
Waarden zijn opvattingen die belangrijk zijn voor een grote groep. Zeer bepalend voor de sociale omgang. Daar wordt onder meer respect en eerlijkheid mee bedoelt. Vanuit deze waarden komen ‘regels’ voort, de normen dus. De belangrijkste zijn dat je niet steelt, niet liegt en van andermans eigendommen afblijft. Richtlijnen om met de medemens om te gaan. Dat maakt het leven een stuk aangenamer.

Lees bericht

Zindelijkheid

25 januari 2021

Het zindelijk worden is een roerige periode voor peuters. Ze worden zich meer bewust van hun lichaam en krijgen/willen controle over hun lichaam. Worden langzamerhand ook ‘vies’ van hun uitwerpselen. Ze zien het gebruik van de wc bij anderen en willen dit ook.

 

Lees bericht

Corona kerstknutsel tips

21 december 2020

Corona Kerstknutsels

Niets zo gezellig om samen met je kind iets creatiefs te ondernemen.
Drie ideetjes zodat iedereen er wel iets mee kan!

Lees bericht
Loading blogs...