Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Van vloeibaar naar vast voedsel Hoe verloopt dit proces?

16 mei 2022
Lees bericht

Altijd een dramatisch afscheid bij de kinderopvang. Kan het ook anders?

11 april 2022

Bij de poort van het kinderdagverblijf bleken de coronaregels in sommige gevallen een blessing in disguise. Doordat ouders niet met hun kind mee naar binnen mochten, werd het afscheid bondig, met minder dramatische taferelen tot gevolg. Nu ouders weer welkom zijn, wordt deze vraag opnieuw relevant: hoe voorkom je een huilpartij als je je kind wegbrengt naar de opvang?

Lees bericht

Dagritme van een baby

14 maart 2022

Als je baby net geboren is, is alles nog nieuw. Zowel voor jezelf als voor je baby. Je baby heeft nog niet meteen een vast dag- en nachtritme, dit zal je jouw kindje eerst moeten leren.

Lees bericht

Hoe lang spelen of leren op een tablet, smartphone of tv?

21 februari 2022

Het officiële advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) wat betreft schermtijd voor kinderen onder de 5 jaar: slechts één uur per dag. Het devies is dat jonge kinderen veel meer actief moeten spelen. Dit ter bevordering van hun gezondheid nu maar ook in hun latere leven.

Lees bericht

Vroeger en Nu (Deel 2 met nummer 10!)

23 januari 2022

Autostoeltje: Eind jaren 80 werd de autostoel voor kinderen geïntroduceerd. Teveel ongelukken met desastreuze gevolgen. Begin jaren 90 kwam de Maxi-Cosi’s als ‘standaarduitrusting’ erbij voor ons kroost. Daarvoor was het heel normaal de baby’s te vervoeren in een reiswieg. Dat ding stond dan los op de achterbank. Kleuters zaten ook gewoon los op de achterbank. Daar moeten we nu echt niet meer aan denken!!

Lees bericht

Vroeger en nu

15 december 2021 Baby, BSO, Ouders, Peuter

In mijn zoektocht naar een leuk onderwerp voor een blog kwam ik een site tegen die de vreemdste opvoedtrends van de afgelopen 100 jaar op een rijtje heeft gezet. Daar kunnen we allerlei gerelateerde onderwerpen aan toevoegen! Zo zie je maar weer dat het én vroeger zeker niet altijd beter was én dat de ontwikkelingen razendsnel gaan.

Lees bericht
Loading blogs...