Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Kinderziektes – Hand-voet-mondziekte en vijfde ziekte

25 maart 2024

Wat te doen bij Hand-voet-mondziekte en vijfde ziekte en mag je hier mee naar het kinderdagverblijf komen?

Lees meer

Lees bericht

Spelen en leren in de kinderopvang

10 januari 2024

Voor kinderen is het spelen & leren in de kinderopvang te vergelijken met een werkdag. Binnen de veilige muren van de kinderopvang zijn de PM-ers het verlengde van thuis. Met de zorg & warmte zoals eigenlijk opa’s en oma’s dat hebben/ervaren. Aangevuld met de pedagogische kennis en ervaring van een juf. De mama’s en papa’s zijn natuurlijk nooit te evenaren!

Lees bericht

Vegetarisch of Veganistisch eten

16 oktober 2023

We zien het steeds vaker: vlees, vis of zelfs alle dierlijke producten worden uit het menu geschrapt. De redenen lopen uiteen. De één heeft het dierenwelzijn voor ogen en een ander heeft de focus op het milieu. Van oudsher zijn we geneigd te denken dat het niet gezond zou zijn. Het tegendeel is bewezen. Heel wat artsen en diëtisten hebben een vegetarische of een veganistische voedingswijze al erkend als een gezond alternatief, óók voor baby’s.

Lees bericht

Kijkje in de keuken – Allergieën

4 september 2023

In de Kinderopvang ziet men steeds vaker kinderen met een allergie. De meest voorkomende zijn Koemelkallergie, Coeliakie (allergie voor gluten) en Notenallergie (met name pinda’s).

Lees bericht

Tips voor het klimmen

28 augustus 2023

Klimmen en klauteren, kan een spannende fasen zijn, maar is zo leuk voor jouw kleintje. Experimenteren maar!

Lees bericht

Kijkje in de keuken – Extra behoeften

14 augustus 2023

Een achterstand is misschien al bekend. Soms wordt dit op het Kinderdagverblijf gesignaleerd. Dan gaat men op onderzoek uit en over op actie. Wat wordt er precies gezien? Ziet elke PM-er dit? Wat zegt de observatielijst? Wat denkt de Pedagogisch Coach? Sowieso gaat men op de groep al aan de slag hiermee.

Lees bericht
Loading blogs...