Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blog

Zomaar een dag van een leidster

3 augustus 2020

Het licht van de wekker wordt feller en feller… de nieuwslezer op de radio vertelt me dat het 06:00u. is.
Nog één keer omdraaien!

Lees bericht

Kleur in het interieur

20 juli 2020

Het is jullie vast niet ontgaan. Ons interieur is aan verfrissing en verandering onderhevig. We willen zowel een eigen sfeer per groep creëren alsook eenheid binnen geheel Klokje Rond.

Lees bericht

De kinderopvang Go or no Go?

20 juli 2020

Waarschijnlijk één van de grootste interne discussie die je met jezelf of wellicht met je partner kunt hebben. ‘Brengen we ons kind naar de kinderopvang of niet?’
Dit begrijpen we als geen ander. Jouw kostbaarste bezit, laat je achter bij een vreemden. Kan nog niet praten, kan zich niet weren, ligt daar maar te liggen. Sluit het aan bij onze wensen met betrekking tot opvoeden?

Lees bericht

Kleurgebruik in kindertekeningen

6 juli 2020

De keuze om een bepaalde kleur te gebruiken lijkt misschien onbewust, maar niet toevallig. Een voorkeur voor een kleur kán iets zeggen over wat er in het kind omgaat. In welke ontwikkelingsfase hij/zij zich bevindt. Gebruik van primaire kleuren (rood, geel, blauw en groen) zie je vooral bij kinderen tot vier jaar. Hoe ouder het kind, hoe meer realistisch het kleurgebruik.

Lees bericht

“Ik vind het zielig om mijn kind naar de kinderopvang te brengen”

22 juni 2020

“Zielig echt?”, dat zien wij totaal anders. Je kunt je kind géén betere leerschool bieden, dan dat zij dagelijks deel mogen nemen aan de groepsprocessen op een kinderdagverblijf. Bloot worden gesteld aan verschillende emoties, gestimuleerd worden om te praten en problemen niet uit de weg te gaan maar op te lossen. Daarnaast worden ze door de leidsters en de kinderen uitgedaagd om wellicht hun grenzen te verleggen en bouwen zij geduld op om aan zichzelf te kunnen werken tijdens de fijne en grove motoriek.

Lees bericht

Bah Groenten!

2 juni 2020

We weten allemaal dat verse groente (én fruit) gezond is. Maak dat je kleine maar eens wijs! Het gros haalt hun neus op voor groenten. Voorál grove stukken. Jakkie! Het kan je als ouder echt tot wanhoop drijven.  Toch zal je kind het niet met opzet doen. De smaakpapillen op een kindertong zijn immers nog in ontwikkeling. Een baby herkent alleen maar de smaak ‘zoet’ en de structuren van voeding die het kent zijn ‘glad en vloeibaar’. Elk kind is uniek en dus ook zijn/haar ontwikkeling van het leren eten. Wees geduldig en ga vooral de strijd niet aan. (Je wint het niet)

Lees bericht
Loading blogs...