Onze kwaliteit - de voeding
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten
Smakelijk eten

Lekker eten en lekker gezond

Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende en verantwoord eten en drinken. Voor ons voedingsbeleid sluiten wij aan bij de actuele onderzoeken en voedingsadviezen. We zorgen voor veel fruit en groenten op de groepen, zodat de kinderen hun vitamientjes krijgen. We gebruiken zo min mogelijk zuivel en drinken lauwe thee, water of sap. Op onze opvang zijn er verschillende waterpunten. Bij speciale gelegenheden maken onze leidsters lekkernijen met de kinderen.

 

Goed geregeld

Allergien

We houden bij Klokje Rond zoveel mogelijk rekening met allergieën. Als kinderen bepaalde producten of ingrediënten niet mogen hebben, zijn wij hier alert op. Als het nodig is, kun je als ouder zelf voeding meegeven die afgestemd is op de allergie van je kind. Als je ook wat traktaties meegeeft die je kind mag hebben, zorgen wij dat iedereen mee kan genieten als er een feestje is. Bij kinderen bij wie het nodig kan zijn om een medicijn toe te dienen bij een allergische reactie, vragen we de ouders daarvoor schriftelijke toestemming. Zodat we wanneer het nodig is, direct kunnen ingrijpen.

image

Ook interessant voor jou

image

De visie van Klokje Rond

Bekijk pagina
image

Dit is onze kinderopvang

Bekijk pagina
image
Het ritme van jouw kind

Babyvoeding

Krijgt je kind flesvoeding, dan houden wij zoveel mogelijk het ritme van het kind aan. We vragen ouders een fles en een afgepaste hoeveelheid poeder mee te geven voor elke voeding. Een reservevoeding is handig, zodat je baby altijd genoeg te eten heeft. De bakjes met poeder moeten worden aangeleverd met een naamsticker. Op de fles moet een sticker zitten met naam en de hoeveelheid water die we moeten toevoegen.
Als je kind borstvoeding krijgt, kun je zelf komen voeden of onze leidsters je kind afgekolfde moedermelk laten geven. Zet de naam van je kind op de fles en houd rekening met de richtlijnen voor het veilig bewaren van moedermelk. Bewaar de melk niet langer dan een dag en nooit in de deur van de koelkast. Warm de melk nooit meer dan één keer op. Als je kolft, geef dan voor de zekerheid altijd een extra portie bevroren melk mee.
Zodra de kinderen over gaan op vast voedsel, gaan ze samen met de groep eten volgens het vaste dagritme . Ook ’s avonds blijven eten kan. Ouders kunnen hun kinderen dan zelf een maaltijd meegeven. Vanwege de voedselveiligheid vragen wij altijd een bevroren maaltijd mee te geven.