• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Blote voeten

12 december 2017 Activiteiten, Baby, Peuter
image

De baby´s bij Kinderopvang Klokje Rond spelen allemaal op blote voeten. Dit is niet gedaan omdat de baby´s de sokken niet aan laten, maar dit heeft een achterliggende reden:

Wanneer een baby net bij Klokje Rond komt spelen, gaan ze op een mat in de grondbox spelen. De leidster legt speelgoed om de baby heen. Ook bij de voeten legt de leidster speelgoed neer. Omdat de baby geen sokken en schoenen aan heeft voelt de baby ook met de voeten en klemt zelfs hiermee speelgoed vast.
Gaat een baby tijgeren fungeren de voeten weer als krachtige motoren. Door de stroefheid van de voeten hebben de baby´s meer grip en gaat het tijgeren makkelijker. Als een baby sokken aan heeft is dit natuurlijk gladder.

Komt het moment van leren staan eraan dan helpen de blote voeten eraan mee om stabiel te staan. Er zitten dan natuurlijk niet van die rare vreemde dingen in de weg.
Bij lopen kan je echt mooi zien dat een baby heel de voet gebruikt. Ze zetten eerst de hak op de grond en rollen over de bal van de voet en wikkelen de tenen af.
Op elke babygroep hebben we ook klimmateriaal. Daarbij zijn blote voeten ook echt een must. De leidster houd altijd haar hart vast als een baby met schoenen aan op de groep komt en op een klimrek gaat. De baby heeft zo veel minder grip en gaat dan eerder vallen. Door de blote voeten gebruiken ze de tenen om mee te klemmen en ze tasten de hoogte daarmee af. Daarom vragen wij ook altijd aan de ouders om voordat ze de baby op de groep brengen om de schoenen en de sokken uit te doen.

We krijgen ook wel eens de vraag van ouders om de sokken en de schoenen aan te laten omdat het kind verkouden is. Dit doen we liever niet vanwege het gevaar om te vallen. Verkoudheid is een virus en heeft niks met koude voeten te maken. Vaak zijn onze handen en voeten iets kouder dan de rest van ons lichaam. De beste indicatie om te voelen of de je kind het koud heeft is achter op de rug. Ook hebben alle groepen vloerverwarming dus de vloer is altijd behaaglijk warm.

Wie zijn wij

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Boek een rondleiding

Bekijk pagina