• Regio Veldhoven e.o.
 • Vanaf 7.00 uur open
 • Een goed gevoel
 • Gericht op ontwikkeling
 • Je kind kan altijd mee-eten

Vertellen of toch niet?

20 mei 2019
image

Wanneer je weet dat je zwanger bent ga je automatische stralen van geluk. Je denkt dat iedereen het kan zien en dat je eigenlijk niet langer kan wachten en het wel moet vertellen

Zullen ze het zien of niet?
Er is een kans dat je buik snel gaat groeien, je misselijk bent, je borsten groeien of dat je ontzettend moe bent. Allemaal bijwerkingen die jij probeert te verbloemen tijdens de eerste weken van je zwangerschap. Met een smoesje kun je de mensen die wat verder van je af staan wel voor de gek houden. Maar je vrienden en familie, dat is een uitdaging!

Ga je het vertellen of niet?
De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn het spannendst, omdat de kans op een miskraam groter is dan na deze drie maanden. Het kan erg vervelend zijn, te moeten vertellen dat je een miskraam heb gehad, maar je zal ook juist veel steun krijgen. Toch kunnen een groot aantal vrouwen het vol houden dit geheim te bewaren tot het eerste trimester voorbij is.

Zwangerschap smoesjes

 1. Ik ben ziek
  Ik ben ziek, is de meest voorkomende smoes om een zwangerschap te verbergen. Deze smoes gebruikt zeker 92 % van de vrouwen. Deze wordt vaak ingezet wanneer je wil afzeggen tijdens een stap avondje of een hele dag moet werken en ‘s avonds nog een afspraak hebben staan.
 2. Je wordt het saaiste persoon ooit
  Je deelt je dagen in om ‘s avonds niet weg te hoeven, maar dat je lekker op de bank kan hangen of direct je bed in kan duiken. Wat ben jij moe! Je kleine neemt al je energie af.
 3. Je besteld een alcohol vrij drankje
  Nou hier moet jij je wel echt goed onderuit kunnen kletsen, want normaal had je al 3 wijn achterover geslagen. Een simpel antwoord als; ‘ik wil eens proeven of een non-alcohol cocktail net zo lekker is als een gewone cocktail’, zal je niet redden deze avond of toch wel?
 4. Heerlijke Carpaccio
  Je bent uit eten met je vriendinnen en normaal gesproken weet je niet hoe snel je de carpaccio op moet eten. Heerlijk! Maar nu bestel je toch iets anders. Je wil ook graag een ander voorgerecht uitproberen?
 5. Shoppen
  Wanneer je lekker gaat shoppen met vriendinnen en zij pakken allemaal strakke jurkjes uit het rek en jij denkt maar ‘aaaah dan zien ze mijn beginnende buik!’. Dus jij antwoord met ‘Is niet zo mijn ding’ of je past hem toch en zegt pff ik heb zo’n opgeblazen gevoel ik denk dat ik ongesteld moet worden. Maar ondertussen denk je. ‘nee een klein mini mensje groeit in me!’

Trappen ze er in of zal ik het dan toch maar vertellen, wat is de beste keuze? Dat ligt geheel bij jou, ik ben van mening dat je het vooral moet vertellen wanneer JIJ daar gelukkig van wordt.

Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Wie zijn wij

Bekijk pagina