• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Optimaal stimuleren op de kinderopvang

17 augustus 2020
image

Wist je dat je de ontwikkeling van je kind stimuleert door haar naar een goede kinderopvang te brengen. Sociale vaardigheden, creatieve maar ook emotionele vaardigheden ontwikkelen zich sneller en het zelfvertrouwen groeit met de dag.

Structuur
Kinderen ontwikkelen beter wanneer zij een stabiel en duidelijk dag patroon hebben. Ze hebben regelmaat nodig om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Gemiddeld 3 dagen of meer naar de kinderopvang kan daarbij helpen. Ze weten wat ze kunnen verwachten, hoe het dagritme eruitziet en wat wel en niet kan en mag. Door deze rust, kunnen ze zich focussen op wat echt belangrijk is; ‘zichzelf’.

Sociale ontwikkeling
Samen spelen met andere kinderen, lijkt volkomen onzinnig en alleen maar leuk. Maar dit is absoluut niet waar. Samen spelen stimuleert juist de sociale ontwikkeling van je kind. Naast dat dit goed is voor de sociale ontwikkeling wordt direct ook de grove en fijne motoriek geprikkeld. Met name voor enig kind is dit een goede mogelijkheid om dit onderdeel te

Ontwikkelen.
Heeft je kind toch moeite met sociale contacten maken en samen spelen? Dan zijn de leidsters de aangewezen personen om dit spelenderwijs te stimuleren zodat ze ook deze vaardigheid eigen maken.

Creativiteit en emotionele ontwikkeling
Maximale uitdaging voor de fantasie voor je kind te gebruiken voor de creativiteit in spel maar ook met knutselen. Emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd dat het kind alleen leert spelen, zonder papa en mama. Daarnaast is er ook een afscheid moment en daarna een ophaal moment. Je kind weet dat je weg gaat, maar dat je ook altijd terugkomt.
Het leren dat de wereld groter is dan het huis is ook een belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Er is zoveel te doen en te zien. De wereld ontdekken is heerlijk, laat je kindje nieuwsgierig zijn naar het onbekende en laat haar het onbekende eigen maken.

Zelfvertrouwen
Samen spelen tussen kinderen, zal niet altijd goed gaan. Je kind zal ook gestimuleerd worden en leren om van zich af te bijten. Dit is absoluut bevorderlijk voor het zelfvertrouwen van je kind. Kan ze iets niet zelf, dan zal ze hulp moeten vragen aan een leidster. Ook dit is absoluut goed! Samen kunnen ze ieder probleem oplossen en leren omgaan met deze conflicten.

Heb jij meer vragen over dit onderwerp?
Voel je zo vrij om ten alle tijden contact met ons op te nemen.

Liefs Laura

Ook interessant

image

Wie zijn wij

Bekijk pagina
image

Meer over ons

Bekijk pagina