• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Ontspullen

6 april 2020
image
Ontspullen

Veel mensen hebben het gevoel dat ze overlopen. Lopen soms vast in het huishouden en krijgen het niet meer goed georganiseerd. Anderen hebben een hoofd vol ideeën, maar vinden de tijd niet om deze uit te werken of daadwerkelijk te doen.

Dit heeft vaak te maken met simpelweg teveel spullen…

Ontspullen klinkt voor velen als een enorme taak en komt vaak pas op de laatste regel van onze welbekende ‘things to do list’. Terwijl het beter zou zijn om hier juist mee te beginnen om letterlijk rust en ruimte creëren.

Een opgeruimd huis is niet voor iedereen hetzelfde, ieder mens is uniek. Waar de een tot rust komt in een gezellig rommelig huis met dierbare spullen om zich heen, voelt de ander zich pas prettig in een zo leeg mogelijke kamer. Waar het om gaat is dat je je gelukkig en rustig voelt in je huis zodat er ruimte ontstaat voor andere dingen.

Wat zou het toch heerlijk zijn als je huis opgeruimd is, je alles binnen no time kunt vinden en je tot rust kunt komen. En dat je tijd kunt voelen om te spelen met je kinderen, voor een goed gesprek, voor je hoofd vol ideeën of voor gewoonweg even helemaal niets te hoeven doen.

Zet ‘ontspullen’ voor de gein eens bovenaan de lijst.
En wacht hier niet te lang mee, want koningsdag komt er weer aan, Hiermee hebben de kinderen meteen een doel om je ook een beetje te helpen in je proces. Dat maakt het voor hen ook leuk en je zal merken dat zeker ook kinderen rustiger worden van rust om zich heen.

Enkele tips voor ontspullen:

  • Zorg er vooral voor, als je eraan wilt beginnen, dat je niet teveel tegelijk wilt doen. Dit om nog meer chaos te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om 1 ruimte per dag te doen en werk daarmee van boven naar beneden.
  • Zet een doos klaar; Bijvoorbeeld 1 voor de verkoop op de vrijmarkt, maar dit kan natuurlijk ook prima op marktplaats, een doos om weg te geven
  • Een vuilniszak, want iedereeen bewaart natuurlijk alleen maar goede spullen, maar geloof me, die vuilniszak heb je nodig!
  • Afhankelijk van de grootte van je huis en de hoeveelheid spullen die je (met goede bedoelingen) hebt bewaard, kan dit project best wat dagen in beslag nemen. Maar maak je niet te druk, het einde is in zicht.
  • Vergeet vooral niet om afspraken met je kinderen te maken. Als zij het gewend zijn om niet altijd op te ruimen waarmee ze bezig zijn geweest, dan gaan ze dit ook nu niet meteen begrijpen. Daar hebben ze jouw hulp en voorbeeld bij nodig.

Last but not least…

Hulp vragen is geen schande!
Mocht je voelen dat het teveel is om aan te beginnen of heb je last van keuzestress (en keuzes zal je moeten maken. Vraag dan om hulp bij een vriend, vriendin of familie. Je zal zien dat er veel vrienden bereid zijn om te helpen en het zelfs ook fijn vinden om je te mogen helpen. Bovendien gaat het samen ook sneller, gezelliger en in veel gevallen gemakkelijker.

Heel veel succes!!
En koop niet teveel nieuwe spullen op die vrijmarkt 😉

Groetjes Sylvia

Wie zijn wij?

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Naar de home pagina

Bekijk pagina