• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Moppereend

13 januari 2020
image
De voorleesdagen

Moppereend

Allereerst onze beste wensen voor 2020!
Het nieuwe jaar start al goed. De Nationale Voorleesdagen liggen weer in het verschiet.

‘Moppereend’ is gekozen tot Prentenboek van het jaar.
Tekst & Illustraties van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Vertaald door Jesse Goossens.

Het boek gaat over een eend die zijn dag niet heeft. Moppert meer en meer ondanks dat alle dieren proberen hem op te vrolijken en vragen om met hen mee te doen.
Moraal van het verhaal: na regen komt zonneschijn! Iedereen heeft weleens een mopperdagje. Hoe erg het soms ook lijkt, het komt altijd wel weer goed.

Voor ouders een prachtig en leuk boek om voor te lezen. Naast de ontspanning biedt voorlezen quality time. Lezen en voorlezen is sowieso zeer belangrijk voor de taalontwikkeling. Moppereend geeft daarnaast een duidelijke boodschap alwaar je over kunt praten met kinderen. Een meerwaarde voor de Emotionele Ontwikkeling.

Voor Pedagogische Medewerkers is Moppereend een bron van inspiratie. Het boek is te ontleden in meer thema’s dan alleen emotie. Te denken is aan alle verschillende dieren die Moppereend tegenkomt. Zo ook het thema ‘weer’.
Naast de handreikingen van de Bibliotheek hebben onze PM-ers de gave het boek tot leven te laten komen. Alle facetten worden vertaald naar activiteiten met onder meer muziek en (het gebruik van of kennismaken met) creatieve materialen als verf.

Zijn jullie al enthousiast?
Wij wel!

Wellicht ook interessant voor jou?

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Wie zijn wij?

Bekijk pagina