• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Mijn lichaam na een zwangerschap

3 juni 2019
image
Mijn lichaam

na een zwangerschap

9 maanden heeft je baby veilig in jou buik ‘gewoond’ en gegroeid. Je zag je lichaam veranderen en kreeg vormen zoals je nog nooit gehad hebt. Maar nu wordt het weer de hoogste tijd om ‘mijn’ eigen lichaam terug te krijgen.

Gun jezelf de rust
Wil je afvallen, doe dit dan vooral op een verantwoorde manier. Ga jezelf niet uithongeren of ren niet direct naar de sportschool, maar geef je lichaam ook de tijd om zich te herstellen. Vergeet niet ‘9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren’. Bovendien is het niet goed voor je borstvoeding, wanneer je ineens de helft minder calorieën binnen krijgt. Je zal ook merken dat in het begin afvallen niet gemakkelijk zal gaan.

Ben niet te streng voor jezelf
Bouw het sporten voor jezelf vooral op. Begin lekker met wandelen in plaats van buikspieroefeningen. Geloof me wanneer ik zeg dat dit meer kwaad dan goed doet. Wil je toch graag weer beginnen met deze oefeningen, vraag dan eerst een gynaecoloog of verloskundige om dit te controleren tijdens de nacontrole. Wandel 2 keer per dag een stukje of doe ‘te voet ‘ de boodschappen, bouw het wandelen daarna langzaam op tot 45 min tot een uur.
Na 3 maanden
Na 3 maanden is je lichaam zo herstelt dat je wel weer deel kan nemen aan je sport activiteiten. Maar denk alsjeblieft niet dat je direct een lesje met volle overgaven een lesje BBB kan volgen. Pak ook dit weer langzaam op. Begin gewoon met cardio 10 min en bouw dit langzaam op. Dit kan zijn, fietsen, wandelen, roeien, crosstrainer etc.

Hoeveelheden
Naast bewegen zou je wel kunnen beginnen met letten op je voeding. Je moet niet ineens stoppen met eten en alleen maar salades eten. Je zal ook nu nog steeds alle voeding en vitaminen binnen moeten krijgen, maar eet met ‘maten’. Schrap bijvoorbeeld drankjes die vol zitten met calorieën zoals; Latte macchiato, Cappuccino, sapjes en frisdranken en drink water. Heel cliché maar heel erg waar. Probeer iedere dag die 2 liter water binnen te krijgen.
De maaltijden die je maakt, eet deze met maten. Probeer niet de hele pan leeg te eten, maar schep een ‘portie’ op en heb genoeg aan deze portie. Daarna is het ook belangrijk om kleinere porties met regelmaat te eten. Gebruik groente en fruit als gezonde tussendoortjes, maar overdrijf niet met fruit want ook fruit zit boordevol calorieën.

Accepteer jezelf
Trots mag je zijn op Je lichaam hij is ongelooflijk sterk en mooi, ook al voelen de meeste vrouwen zich niet mooi na de bevalling, even een reminder; Je bent mooi! Accepteer je lichaam zoals hij nu is, ook met die ‘flubber’ buik, hangende borsten en prachtige curves.
En vergeet niet te genieten van je kleine baby.

Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Wie zijn wij

Bekijk pagina