Klik Klik Klik
 • Regio Veldhoven e.o.
 • Vanaf 6.30 uur open
 • Een goed gevoel
 • Gericht op ontwikkeling
 • Je kind kan altijd mee-eten

Klik Klik Klik

11 februari 2019
image
Klik Klik Klik

Wat een uitvinding die telefoons met die scherpe camera. Het geeft de absolute kans om meer foto’s dan ooit te maken van je kinderen en alles wat zij doen vast te leggen. Lees de volgende 4 tips die je helpen bij het maken van dé foto’s.

 • Diafragma
  Diafragma is een ander woord voor het bepalen van je diepte en scherpte stellen van je foto. Bijvoorbeeld je kind scherp op de foto en de achtergrond “Blur” Zo geeft je foto meer diepte en is dit een absolute aanwinst voor je foto.
 • Compositie
  Ken je dat, zie je een moment en wil je het vast leggen en staat net dat gedeelte er niet op. Bedenk daarom goed waar je je focus op wil leggen. Op jou kind die onder de pasta zit, of juist de bom die ontploft is rondom haar stoel.
 • Licht
  Dit is en blijft een moeilijk onderwerp met de telefoon, dit gaat gemakkelijker met een professionele camera. Echter onderschat de telefoons van tegenwoordig niet, ze kunnen meer dan je denkt. Probeer maar eens te spelen met de schaduw in de kamer, waar je zacht licht kunt krijgen, wat perfect is wanneer je een gezicht op de foto wil krijgen of wellicht je zwangere buik. Je zal snel denken als het mooi weer is, kun je goede foto’s maak. Maar het tegendeel is waar. Juist op een zonnige dag is het ontzettend moeilijk om de foto’s perfect te krijgen.
 • Ogen
  Tijdens het maken van een portret foto is het vooral belangrijk dat je richt op de ogen en zorg ervoor dat daar je toestel op scherp stelt. Rode ogen op de foto? Dit gebeurt eigenlijk bijna niet meer, met de moderne technologie. Kom je dit toch nog tegen, dan zijn er genoeg gratis apps, die de rode ogen weg kan werken en ervoor kan zorgen dat de foto toch geslaagd is.

Ten slotte
Het beste leer je je camera kennen door hem gewoon ontzettend veel te gebruiken en uit te proberen.
Hang een leuke gekleurde hoeslaken achter je kindje en leg er wat kussens voor. Een mooi kleed er onder, gave of juist gekke kleding aan en schieten maar. Je zal zien wanneer je juist je kinderen of de mensen en die je fotografeert gewoon lekker laat spelen en kletsen, dit de mooiste foto’s creëert. Dan zijn ze gegarandeerd “Puur”. Wie wil dat nou niet. Een foto van je kind, zoals hij/zij is.

Veel plezier!
Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Wie zijn wij

Bekijk pagina