• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 7.00 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

“Ik vind het zielig om mijn kind naar de kinderopvang te brengen”

22 juni 2020
image

“Zielig echt?”, dat zien wij totaal anders.

Je kunt je kind géén betere leerschool bieden, dan dat zij dagelijks deel mogen nemen aan de groepsprocessen op een kinderdagverblijf. Bloot worden gesteld aan verschillende emoties, gestimuleerd worden om te praten en problemen niet uit de weg te gaan maar op te lossen. Daarnaast worden ze door de leidsters en de kinderen uitgedaagd om wellicht hun grenzen te verleggen en bouwen zij geduld op om aan zichzelf te kunnen werken tijdens de fijne en grove motoriek.

Tijdens onze rondleidingen, horen wij deze argumenten, dat het zielig zou zijn. Daarnaast gaan ouders zich in allerlei bochten wringen en dingen regelen zodat hun kindje maar één dag naar de kinderopvang hoeven, maar ondertussen moeten zij wel ‘van hot naar her’ rijden en haasten om daarna op tijd op het werk te zijn.
Is dit dan wel écht het beste voor mijn kind? Of krijg ik hier als ouder een beter gevoel van.
Ik wil niet de vervelende blogschrijfster zijn. Maar het is echt de laatste. Je bent dit aan het regelen puur uit persoonlijke emotie.
Bijvoorbeeld;

  •  Ik breng ze naar opa en oma;
    “veilige omgeving en opa en oma vinden het zo fijn als ze er zijn”.
    En wat als opa en oma ziek worden? Zijn opa en oma zo vitaal dat ze er lekker op uit gaan met je kleintje? Komen er nog meer kindjes spelen, zodat zij leren omgaan met teleurstellingen en frustratie en delen? Want laten we eerlijk wezen. Onze kinderen mogen veel meer bij opa en oma dan dat wij zelf mochten. Opa’s en oma’s zijn voor geprogrammeerd om onze kinderen heerlijk te verwennen en dat mag ook. Daar zijn ze immers opa en oma voor geworden.

 

  • Wij lossen elkaar af;
    “Ik ga de ochtend werken en mijn partner de middag, zo kunnen wij de kosten besparen”
    Dit gaat perfect wanneer jullie roosters ook echt op elkaar aansluiten met wat extra tijd ertussen zodat je ook elkaar even kan zien elkaar een overdracht kan geven hoe de ochtend was en wat er afgesproken of beloofd is.

Maar wat als dit niet zo is, moet jij altijd gehaast en op tijd naar huis, je kan niet net even 10 minuten langer blijven als je collega net wat later is omdat zij dezelfde constructie heeft bedacht als jij alleen de géén extra tijd heeft met de overlap met haar partner.

Dan wordt het haasten, snel een high five op de gang. Wordt je kindje wat ouder krijgen ze dit in de gaten en waar mama ’s ochtends nee op zegt, kunnen we ’s middags nog een keer vragen of we vragen gewoon twee keer per dag een snoepje. Dan vraag ik me af, is dit het waard?

Meer over ons

image

Wie zijn wij?

Bekijk pagina
image

Over ons

Bekijk pagina
image
  • Parttime werken of misschien toch thuisblijven;
    Moeder blijft thuis, ook steeds meer vaders die thuisblijven of parttime werken of gewoon volledig thuis zijn voor de kinderen zodat ze niet naar de opvang hoeven.
    Financieel superfijn, maar jij persoonlijk dan? Bij een eerste is het moeilijk voor te stellen, maar tijd voor jezelf is ook superfijn. Je bent meer dan deze fantastische vader en fantastische moeder. Jij hebt ook uitdaging nodig in het leven, even op iets anders focussen dan de kinderen even jezelf zijn op je werk en praten met je collega’s over het weekend in plaats van voor de 50e keer hetzelfde boekje te lezen of je kind corrigeren. Dat kan in het weekend ook of op een vrije dag ook. En ik zal je vertellen, je gaat dubbel zoveel genieten omdat je dit niet dag in dag uit hoeft te doen, omdat je afwisseling hebt in je rol van ouders en persoon.

 

  • Later
    Ik breng me kind wel als ze wat ouder is.
    Ze zijn nog zo klein en kunnen zichzelf nog niet weren. Liggen daar maar te liggen enkel eten en slapen. Wat ouders hierbij aangeven klopt, het klopt bijna helemaal. Ze zijn inderdaad klein en kunnen zich nog niet weren, maar door je kindje direct vanaf de leeftijd van een baby weg te brengen, wordt het spelen op een kinderopvang zonder papa of mama normaal. Je baby weet niet beter en zal er iedere keer met veel plezier naar de kinderopvang toegaan. Wist je dat kinderen die naar de kinderopvang gaan ook sneller zelfstandig zijn en alles ‘zelluf’ kunnen doen?

Ze liggen daar maar te liggen en enkel eten en slapen ze. Wellicht is dit thuis inderdaad het geval. Op de kinderopvang worden onze kleinste apart gelegd van de ‘wilde brassen’ zodat zij ongestoord alle indrukken op kunnen doen. Zoals licht inval, kleuren de leidster die tegen hen praat en kleine verschillende voorwerpen in hun handjes geven om hen zintuigen te prikkelen. Daarnaast krijgen ze één op één voedingsmomenten zodat ze ook de geborgenheid voelen die ze thuis ook krijgen.

We zien vaak wanneer kinderen wat ouder zijn en naar de kinderopvang gaan, juist veel moeite hebben met wennen en spelen met anderen. Ze weten zich geen houding te geven, hoeven normaal niet te delen en weten niet goed hoe ze met confrontaties aan moeten gaan. Vinden het moeilijk om met andere te communiceren omdat ze hier thuis niet vaak aan uitgedaagd worden.

Wat wij willen laten zien met deze blog, is dat jij door je omgeving, vrienden, opgelegde waarden en normen misschien een schuldgevoel voelt bij het weg brengen van je kind. Terwijl juist de kinderopvang zoveel meer is dan enkel zorgen voor je kind.

De kinderopvang biedt de mogelijkheid voor jou om met een gerust hart te kunnen gaan werken en je kindje wordt met veel liefde en geduld uitgedaagd in zijn of haar emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling, creatieve ontwikkeling, fijne en grove motoriek.

Heb je verder nog vragen, voel je alsjeblieft zo vrij om ten alle tijden contact met ons op te nemen
en wil ik je graag bedanken voor de tijd om deze blog te lezen.

Liefs Laura

Naar de groepen

image

De babygroepen

Bekijk pagina
image

De peutergroepen

Bekijk pagina