Hoe werkt de belastingaangifte nu precies?
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 6.30 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Hoe werkt de belastingaangifte nu precies?

4 februari 2019
image
Hoe werkt de

Belastingaangifte nu precies?

De belastingdienst is al een uitdaging op zich. Bij de komst van een baby, wordt deze uitdaging nét even wat moeilijker. Waar heb je precies recht op en waar moet je rekening mee houden? Wij helpen je op weg.

Ik ben vergeten kinderopvangtoeslag aan te vragen wat nu?
Dit is geen probleem, je kunt kinderopvang toeslag aanvragen met terug werkende kracht tot wel 3 maanden. Na de maand dat je kind naar de opvang gaat. Heb je langer gewacht? Dan krijg je enkel de toeslag tot deze 3 maanden.

Kom ik in aanmerking voor inkomensafhankelijke combinatiekorting?
Wanneer jij en jou partner werken hebben jullie recht op een inkomensafhankelijk combinatiekorting, dit geldt tot de leeftijd van 12 jaar. Dit is gecreëerd om het voor ouders aantrekkelijker te maken om betaald werk te nemen. Daarnaast hebben ook Co-ouders recht op inkomensafhankelijk combinatiekorting, echter zitten daar wel voorwaarde aan verbonden. Jouw kind moet 3 dagen hele dagen per week bij jou in huis wonen en jij moet een betaalde baan hebben.

Deze heffingskorting is aan te vragen bij de aangifte inkomsten belasting via de Belastingdienst.
Hoeveel deze korting is, ligt echt aan jou inkomsten of die van jullie beide, dit ligt echt, zoals de naam het zegt, aan jullie inkomen. Op de belastingdienst kun je precies uit rekenen wat dit inhoudt.

Hoe zit het met het spaargeld van mijn kind?
De spaarrekening van je/de kind(eren) valt onder het vermogen van jullie als ouders. Dit is zo tot je kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. De spaarrekening is dus ook belast in box 3, precies zoals de rest van jullie vermogen. Of deze rekening nu op de naam van je kind of van jouw staat maakt in deze géén verschil.

Fiscaal partner of niet?
Wanneer jullie fiscaal partners zijn, doen dan altijd samen in één aangifte programma aangifte. Dan kun je namelijk in het scherm “verdeling” met posten schuiven en kan er ook het minst verkeerd gaan. Ook kun je direct zien of de belasting die je moet betalen op loopt of juist af neemt. Vul je dit los van elkaar in, kun je dit niet direct zien. LETOP! Het is niet voor iedereen voordelig om met deze posten te schuiven, kijk daarom goed wat het aangifte programma aangeeft.

Hoe vraag ik kind gebonden budget aan?
dit hoef je niet aan te vragen, dit ontvang je waarschijnlijk automatische. De belastingdienst laat dit aan jou weten wanneer je daar recht op hebt.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en dat en aanvragen een stukje sneller verloopt.
Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou

image

Meer over ons

Bekijk pagina
image

Wie zijn wij

Bekijk pagina