• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 7.00 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Wat ga je doen

13 februari 2018 Activiteiten, Baby, Peuter, Slapen
image

Bij Kinderopvang Klokje Rond hoor je de hele dag leidsters tegen de kinderen praten. Het is niet alleen voor de gezelligheid maar we vertellen ook alle handelingen wat we gaan doen met de kinderen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een mooi voorbeeld daarvan is als we een fruithap hebben gegeten met een baby en het is bijna op. We vertellen dan aan de baby dat er nog een laatste hap is en dat de fruithap dan op is. Dan weet de baby ook dat het op is.

De volgende stap is dan om het gezicht te wassen van de baby. Ook hier leggen we uit wat we gaan doen. De baby schrikt dan minder vlug van de natte washand. Ga zelf maar eens na hoe het zou zijn als er iemand opeens een natte washand op je gezicht zou doen.

Als we een baby in bed gaan leggen vertellen we dit ook aan de andere kinderen. Zo weten ze wat je gaat doen en dat je zo weer terug komt. Een volwassene snap het als je een baby naar bed gaat brengen dat je zo weer terug komt, maar een baby kan daar overstuur door raken omdat ze niet weten wat je gaat doen en hoe lang je nog weg bent. Dus als je van te voren uitlegt wat je gaat doen en dat je zo weer terug bent is dat voor een kind duidelijk.

Tijdens het verschonen leggen we ook allemaal uit wat we aan het doen zijn. Je merkt ook dat een baby dan gaat meehelpen. Ze houden de benen omhoog en helpen met het aan doen van de slaapzak. Door uit te leggen wat je gaat doen ervaren de baby´s het verschonen ook als prettig en blijven ze vaak rustig liggen.
Kinderen vinden het heel erg prettig dat je alles uitlegt en verteld wat je gaat doen.

Nieuwsgierig?

image

Boek een rondleiding

Bekijk pagina
image

Naar de babygroepen

Bekijk pagina