• Regio Veldhoven e.o.
  • Vanaf 7.00 uur open
  • Een goed gevoel
  • Gericht op ontwikkeling
  • Je kind kan altijd mee-eten

Een nieuwe baby op de groep

13 april 2018 Baby

Een nieuwe baby op de groep, hoe gaan we daarmee om…

Als een baby van een paar maanden oud op een babygroep start, is dat voor iedereen wennen. Natuurlijk is alles nieuw en spannend voor de ouders, ze geven hun kostbaarste bezit aan een onbekende en moeten er maar op vertrouwen dat het allemaal goed komt. Want de ouders kennen hun baby natuurlijk als de beste. Ook voor de baby is alles nieuw. Wie zijn die vreemde mensen, waar komt dat geluid vandaan en wat ruik ik nu. Als je dan moe bent liggen er allemaal andere baby ́s om je heen in de slaapkamer en dat is wel even iets anders dan thuis. Ook mag je nu ineens niet meer op je buik slapen of ingebakerd worden. Allemaal veranderingen voor zo’n klein mensje.

Voor de leidsters is het ook altijd even aftasten en een baby leren kennen. Waar staat dit huiltje voor, hoe drinkt de baby het liefste de fles. Is de baby goed gewend aan het drinken van de fles. Ook het slapen is even wennen voor een leidster. Is de baby een lichte slaper of slaapt het juist vast. Hoe vaak slaapt de baby en slaapt de baby dan lang of kort. Is een huiltje tussendoor een teken dat de baby wakker is of is het in een droom.

Deze periode heeft voor iedereen een betekenis. De baby gaat steeds meer dingen om zich heen herkennen. De ouders krijgen steeds meer vertrouwen in de leidsters en de leidsters krijgen steeds meer inzichten in het kind en de ouders.

Ook interessant

image

Dit is ons team van de babygroepen

Bekijk pagina
image

Check onze kinderopvang

Bekijk pagina